Esha
Get in touch
550 € Per month
Noordeinde
Leiden
13m 2
Move-in date: 18-11-2019
  • wifi WiFi
  • Woonkamer Living room
  • Parkeerplek Parking space
  • Studentenvereniging Fraternity
  • Huisfeesten House parties
  • Roken Smoking
  • Schoonmaker Cleaner
  • Wasmachine Washing machine
  • Huisdieren Pets

Roommates
1

Rental period
12+ months

Gender
Female

How often do you have diner together?
Daily

How social is your place?
Daily contact

Do you go out together?
Barely

Description
Noordeinde!

Rob de Nijs die zong het al: alleen is maar alleen, ik kan niet leven met de stilte om me heen. Dus, dames en heren, ben ik vanaf 1 januari 2020 op zoek naar een nieuwe huisgenoot!

Op de 2e etage van een monumentaal pand, inclusief monumentale balken, maar zonder de monumentale houtwormen (paar jaar geleden uitgeroeid), woon ik in een appartementje van 77m2. Officieel is het de Academiewijk, maar ik noem het altijd Leiden Centrum West. Drie koprollen en je bent in de stad, met vijf koprollen sta je op Leiden Centraal.

Het appartement bestaat uit twee woonlagen. Op de eerste laag ligt de woonkamer, badkamer en de eerste slaapkamer. De tweede laag is een slaapzolder en een hok dat geen naam mag hebben, maar wel erg functioneel is als rommelhok. De woonkamer heeft een open keuken en kijkt uit op het Noordeinde. Hoewel er veel verkeer door de straat rijdt, heb je daar vrij weinig last van omdat er dubbel glas is aangebracht. Bij het appartement hoort een fietsenberging. De slaapkamer die vrij komt, is ongeveer 5mx2,60m, maar loopt een beetje taps toe naar 2,10m. Dit komt ongeveer neer op 13m2. De kamer heeft twee ramen: eentje in een klein dakkapelletje en 1 kiepraam in het dak. Het appartement heeft schuine daken, die op ongeveer 1,20m van de vloer beginnen. De badkamer en woonkamer deel je met 1 huisgenoot: mij.

Hier een rundown van de pegels die dit pareltje kost.
- Huur: €525-€550 (momenteel zit ik nog vast aan een internetabonnement dat overgeheveld moet worden zodra de vorige bewoner een ander adres heeft). Dit is inclusief gas/water/licht, nader te bepalen internetabonnement en een lease vaatwasser.
- Borg is eenmalig €500. Krijg je natuurlijk terug!
- Contractkosten zijn +/- €250 euro, maar deze splitten we uiteraard.
- Houd rekening met de jaarlijkse afvalstoffen/riool/waterschapsbelastingen. Deze kan je in 2 termijnen betalen en zijn pp +/- €320.

Wie zoek ik?
- Ik neig naar een vrouwelijke huisgenoot. Maar hé, als die klik er is, doe ik niet moeilijk.
- Het liefst ben je 25+, eind studie of net werkende.
- Je MOET, en dit is echt een absolute must, met katten kunnen. Of liever gezegd: 1 kat. Loki gaat gelukkig met iedereen, dus dat scheelt. Die bolle krijg je er namelijk gratis bij. Helaas laat het huurcontract geen ruimte voor andere huisdieren.